Πώς να οργανώσω το επόμενο ταξίδι μου...





 



Σκέφτεσαι να ταξίδέψεις; Παρακάτω θα βρεις τα συνηθέστερα βήματα για να το οργανώσεις εύκολα, γρήγορα και όσο γίνεται πιο οικονομικά.....



Αρχικά, εάν είναι το πρώτο σας ταξίδι ή εάν  γενικά φοβάστε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό θα σας πρότεινα να ταξιδέψετε με γκρουπ για να αισθάνεστε την σιγουριά. Σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη ή το ταξίδι σας θα είναι υπερατλαντικό; Εάν είναι εντός της Ευρώπης, οπότε κοντινός προορισμός οι τιμές είναι σε φυσιολογικό πλαίσιο αλλά αν  δεν περιορίζεστε με τις ημερομηνίες  μπορείτε να κοιτάξετε και για last minute κρατήσεις οι οποίες θα είναι  ακόμη πιο οικονομικές.


1! Σκέψου πότε μπορείς να πας με βάση τις υποχρεώσεις σου γιατί μερικοί προορισμοί δεν ενδείκνυται συγκεκριμένες εποχές π.χ  οι Μαλδίβες το καλοκαίρι λόγω μουσώνων  ή Ρωσία Δεκέμβριο-Ιανουάριο που έχει πολικές θερμοκρασίες (εκτός και εάν αντέχετε στο κρύο)


2! Ώρα για να διαλέξεις προορισμό.. Ευρώπη ή υπερατλαντικό; Σε αυτό θα σε βοηθήσει το budget που μπορείς να διαθέσεις για τα εισιτήρια. Έπειτα θέλεις πρέπει να σκεφτείς εάν θέλεις να τα ταξιδέψεις για να ξεκουραστείς ή για να ζήσεις την περιπέτεια. Κατέληξε σε ένα- δυο προορισμούς


3! Αφιέρωσε χρόνο για την εύρεση πτήσεων στον προορισμό.. αυτό μπορείς να το κάνεις κοιτώντας συνεχώς τις προσφορές των αεροπορικών εταιριών ή να απευθυνθείς σε οργανωμένα ταξιδιωτικά γραφεία (να ρωτήσεις σε πολλά και να ζητάς σε όλους τα ίδια πράματα για να μπορείς να συγκρίνεις)


4! Αφού κατέληξες στον προορισμό και έκλεισες τα εισιτήρια πρέπει να ασχοληθείς με την διαμονή εάν δεν έχεις κλείσει από ταξιδιωτικό γραφείο tip: Όταν πρόκειται εντός Ευρώπης σε συμφέρει να τα κλείσεις μόνος σου, εάν είναι υπερατλαντικό το ταξίδι μέσω ταξιδιωτικού (αυτό έχω καταλάβει από την εμπειρία μου). Κοιτάς σε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης διαμονής (booking, trivago, airbnb κ.α) αναλόγως το budget  σου tip: έλεγξε το ξενοδοχείο σου να είναι κοντά στο ιστορικό κέντρο και να έχει κοντά μετρό ή στάση λεωφορείου για να διευκολυνθείς με τις μετακινήσεις σου


5! Τι μπορώ να κάνω εκεί που θα πάω; Αυτό είναι το επόμενο που σε απασχολεί.. κοιτάς στο Internet για εστιατόρια, μουσεία αθλητικές δραστηριότητες κ.τ.λ.


6! Αποταμίευσε λεφτά γιατι χανόμαστε.. κάθε προορισμός έχει και διαφορετικό budget!
Συμβουλή:Πάντοτε να έχεις παραπάνω χρήματα από ότι νομίζεις ότι θα χρειαστείς, δεν ξέρει τι απρόβλεπτο μπορεί να σου συμβεί


7! Δες όλα τα έγγραφα σου να έχουν ισχύ (κόντεψαν στο Λονδίνο να μην μου επιτρέψουν την είσοδο στο αεροδρόμιο γιατί η ταυτότητα μου ήταν δεκαετίας και ας ήταν σε άψογη κατάσταση). Ελέγξτε εάν σας καλύπτει η ασφάλεια υγείας ή πρέπει να κάνετε εμβόλια (λόγω προορισμού)


8! Εάν η χώρα που θα επισκεφθείτε δεν έχει το ευρώ ως νόμισμα ελέγξτε την ισοτιμία του νομίσματος. Ελέγξτε τον καιρό για να ξέρετε τι σας περιμένει.. Φτιάξτε βαλίτσες και καλά να περάσετε από εμάς!!!

Σχόλια