Τι σου λείπει τέλος πάντων;








Κάθε άνθρωπος έστω και μια φορά έχει νιώσει πώς η ζωή του είναι άδεια, βαρετή, χωρίς σκοπό ,ότι του λείπει κάτι, ότι η καθημερινότητα του δεν είναι πλήρης και δεν είναι ευτυχισμένος στον μέγιστο βαθμό. Αισθάνεται βάρος στο στήθος, μελαγχολία και την  ρουτίνα να τον κατατρώει καθημερινά.  Καταλήγει στο ότι η ζωή του δεν έχει νόημα χωρίς αυτό το ''κάτι'' που του λείπει... Έτσι, πασχίζει να καλύψει αυτό το κενό μέσα από τον υπερκαταναλωτισμό και άλλες τέτοιου είδους μεθόδους που καλύπτουν το κενό πρόσκαιρα ή και καθόλου. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο από σώμα αλλά και από ψυχή. Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουμε την συνήθεια να φροντίζουμε μόνο το ''εξωτερικό περίβλημα'' (το σώμα μας) και όχι το εσωτερικό (το οποίο είναι και το πιο σημαντικό).


Πώς θα γεμίσουμε λοιπόν το ''κενό'';


Αρχικά, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να είμαστε χαρούμενοι με αυτά που έχουμε, να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη και γιατί όχι να σκεφτούμε το κλίσε ''υπάρχουν και χειρότερα'' (υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά κουβαλάνε τον δικό τους σταυρό). Σκέψου άνθρωπε, τι ήταν αυτό που σε έκανε ευτυχισμένο στο παρελθόν; Άλλαξε κάτι; Εάν ναι, τι μπορείς να κάνεις για να επέλθουν οι ισορροπίες; Πρέπει να αναλογιστείς μήπως ''κυνηγώντας'' συνεχώς το ''καλύτερο'' και ίσως το ''άπιαστο'' χάνεις την αξία των πραγμάτων των οποίων ήδη έχεις κατακτήσει...Βάλε στόχους για την προσωπική σου εξέλιξη, δούλεψε τα όνειρα σου, να είναι εφικτά, πραγματοποιήσημα για να μην απογοητευτείς εάν δεν τα υλοποιήσεις. Πάρε την ζωή στα χέρια σου!


Να θυμάσαι:


Η ικανοποίηση στην ζωή μας δεν προκύπτει από εξωτερικούς παράγοντες (που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να μας ευχαριστεί) αλλά από εμάς τους ίδιους (ποιος σε ξέρει άλλωστε καλύτερα;)!


Πινακά Θωμαή
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Life Coach

Σχόλια